Viden, udvikling og samvær
8600 SilkeborgVælg område
Vis underviser
Dorthe Fogh
Ledige pladser

Senioruniv. - om Bjørn Nørgaard

Ved spørgsmål ring til 86 81 21 00

Senioruniversitetet - for alle aldre.
Sted: JYSK Musikteater, den lille sal, Papirfabrikken 80
Pris for fire forelæsninger: Kr. 300
Pris for en enkelt forelæsning: Kr. 100
OBS! Ved tilmelding til ALLE 4 FORELÆSNINGER - gør blot opmærksom på det under "evt. kommentarer"

Bjørn Nørgaard
Fra provokatør og samfundsdebatør til professor og hofkunstner
Dorthe Fogh
lektor i billedkunst, forfatter

Foredraget vil belyse billedkunstneren Bjørn Nørgaards udvikling fra hans første forsøg til hans seneste værker gennem billeder, citater og videooptagelser.

Bjørn Nørgaard begyndte som ganske ung på Den Eksperimenterende Kunstskole, også kaldet EKS-skolen. Hans politiske engagement i ungdomsoprøret i 1968 førte til, at hans kunstneriske eksperimenter kom til at omfatte alt fra en billedhuggers traditionelle materialer som ler og gips til hele livet. I 1970 blev han kendt overalt, fordi han slagtede en gammel hest i forbindelse med en udstilling på Louisiana. Det provokerede folk, mens de til aftenkaffen uden videre accepterede tv-avisens rædselsberetninger fra Vietnamkrigen.

Det centrale dengang som nu er genbrug af motiver og fortællinger, der forpligter vores kultur. Bjørn Nørgaard var fra 1985 til 1994 professor på Kunstakademiet i København. Han har stået for en række officielle udsmykninger, er repæsenteret på adskillige museer, og i 1990 blev han udpeget til at forestå de elleve gobeliner, som dansk erhvervsliv skænkede dronning Margrethe i anledning af hendes 50-års fødselsdag. Han er fortsat aktiv som billedkunstner og har senest stået for udformningen af dronningens sarkofag til Roskilde domkirke.

Mere om dette kursus

Priser og tilmelding


Kursusinformation

Start: 27-02-2019, kl. 15:00

Ugedag Onsdag
Holdnr19-12011
Adresse JYSK Musikteater
Papirfabrikken
8600 Silkeborg
LokaleLille sal
Holdtimer2
Antal mødegange1
AfdelingAOF Silkeborg Aftenskole

Kursusdage

27-02-2019 Onsdag 15:00  -  17:00

Faktaoplysning

Betalingsbetingelser


Tilføj til min kalender

Her har du mulighed for at føje dette arrangement til din kalender, f.eks. for at reservere datoen, også selv om du ikke har tilmeldt dig: Tryk på "tilføj til min kalender" Tryk på "åben knap" Lykkes det ikke, så tryk "gem" i stedet for "åbn" og importer fra din kalender.